Sidrunikana kartulipesas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sidrunikana kartulipesas
Sidrunikana kartulipesas Foto: Jaan Heinmaa

6 portsu

1,5–2kilone broiler
2 sektoriteks lõigatud sidrunit (võid asendada 2 apelsiniga)
5 sl oliiviõli, 2 sl võid
4 oksa rosmariini, 4 oksa tüümiani (või vastav kogus kuivatatud ürte)
1,5 dl valget veini + 1 dl kanapuljongit (ülejäänud valget veini paku prae kõrvale)
1,5 kg kooritud ja sektoriteks lõigatud kartuleid
5 ristipidi poolitatud küüslaugupead
2 sl mett
peotäis rohelisi oliive
6 loorberilehte
 

Määri ahjuvorm õliga. Maitsesta kana seest ja väljast soola-pipraga. Määri kana võiga. Aseta kana sisse pooled sidrunilõigud, paar oksa tüümiani-rosmariini ning pooled loorberilehed. Tõsta kana ahjuvormi, puista ümber paladeks lõigatud kartulid, poolitatud küüslaugud, oliivid ja loorberilehed. Vala lisaks vein ja puljong. Puista ümbritsev kraam üle soola-pipraga ning nirista peale oliiviõli. Kata kogu kraam tihedalt fooliumiga. Küpseta 160kraadises ahjus tund aega. Eemalda foolium, sega kartulid ja muu kraam ahjuvormi põhjast lahti. Lisa plaadile ülejäänud sidrunisektorid ning ürdid. Küpseta katmata veel 40 minutit. Suurenda kuumust 220 kraadini ning hoia rooga veel 30 minutit ahjus. Lase ahjuprael enne lahtilõikamist 10–15 minutit taheneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles