Heimar Lenk: huvitav, mida Savisaar vastab

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heimar Lenk
Heimar Lenk Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Riigikogulase ja Keskerakonna liikme Heimar Lengi hinnangul on huvitav kuulata, mida ütleb kapo avaldatud raporti kohta erakonna juht Edgar Savisaar ja sellest oleneb, kuidas erakond edasi tegutsema peaks.

«Huvitav,  mida Edgar vastab. See on minu põhiküsimus,» sõnas Lenk. «Eile ta ütles, et pole võtnud ja saanud raha partei jaoks. Nüüd on vastupidine info. Kas lükkab ümber või annab kohtusse? Sellest sõltub ka partei liikmete tegevus.»

Lengi arvates tuleks enne edasiste plaanide tegemist kuulata ära Savisaare vastused, sest kui süüdistused vastavad tõele, on üks käitumisviis, kui aga tegu on laimuga, tuleb valida teistsugune tee.

«See on lõunaks või õhtuks selge,» arvas ta.

Riigikogulane toonitas samas, et midagi head kapo raport erakonnale muidugi ei tähenda.

«Savisaarel tuleb selle selgitamisega tükk tööd, erakonna hiilgust see ei suurenda, kuid oleneb linnapea käitumisest,» arvas Lenk.

Lengi sõnul pole praegu aga vajadust rääkida linnapea tagasiastumisest, sest olukorda peaks seedima ja küsimus on pigem erakonna kui sellise tegutsemises.

«Kui juuksekarva lõhki ajada, siis Tallinna linna juhtimist see küsimus ei puuduta,» hindas ta. «Seal on Savisaar normaalselt hakkama saanud, kuid oleneb, palju neid asju ühendatakse.»

Lenk lisas, et tema usaldab kapo väiteid, sest tal pole alust öelda, et midagi oleks valesti.

«Kui peategelane ütleb, et vale, siis tekiks kahtlus, kuid praegu pole põhjust,» sõnas ta. «Kui algsed lehelood olid hägused, siis nüüd on konkreetne dokument.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles