«Pealtnägija»: Eesti maksu- ja tolliamet aitas paljastada rahvusvahelise hašišiveo kanali (1)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt.
Praegu impordib Austraalia valitsus raviotstarbelist marihuaanat rahvusvahelistelt tarnijatelt. Foto: SCANPIX

Tänu Eesti Maksu- ja tolliameti infole paljastati suur rahvusvaheline narkovõrgustik, mis vedas suures koguses Marokost pärit hašišit peente konspiratsioonivõtetega läbi Euroopa Venemaale.

MTA narkotalituse juhataja Raul Koppelmaa hinnangul on selle võrgustiku kinnipidamine töövõit kogu Euroopale, sest tegu oli väga tugeva kuritegeliku grupeeringuga, kes mõjutas oluliselt nii Hispaania kui Venemaa turgu, vahendab ERRi saade «Pealtnägija».

Eestis peeti kinni kokku kaheksa inimest, Hispaanias neli, nende seas kaks grupeeringu juhti - mõlemad on varem Eesti allilmas tuntud ja staažikad autoriteedid. Nendest üks on Eestis 90. aastate allilmasõdadest eluga pääsenud Jevgeni, kes on kahtluste järgi ka kogu hierarhia liider.

Liidrite rikkus oli äärmiselt silmatorkav – uhked villad nii Eestis kui Hispaanias, väga kallid sportautod. Muu hulgas oli üks neist Sotši olümpiamängude sponsor.

Kokku kahtlustatakse grupi liikmeid ca 1200 kg hašiši salakaubaveo organiseerimises. Üks kilo hašišit maksab 10 000 kuni 20 000 eurot, seega takistas Eesti politsei vähemalt 12 miljoni euro väärtuses hašiši turustamise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles