Tšerepanov: eakaid valijaid skandaal Savisaare ümber ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kadri Simson ja jurist Oliver Nääs (LEXTAL) Tallinna linnavalitsuse pressikeskuses.
Tallinna linnapea Edgar Savisaar, Kadri Simson ja jurist Oliver Nääs (LEXTAL) Tallinna linnavalitsuse pressikeskuses. Foto: Priit Simson

Vene Erakonna Eestis liider Stanislav Tšerepanov avaldas arvamust, et Venemaaga seotud negatiivsete seoste puudumine ning vene õigeusu kiriku ehitamise toetamine on need põhjused, miks traditsiooniliselt Keskerakonda valinud eakamaid vene rahvusest valijaid partei esimehe Edgar Savisaare ümber puhkenud skandaal ei mõjuta.

«Pensionäride jaoks, kes hääletasid Savisaare poolt 500 krooni tõttu, vaevalt, et miskit muutub,» ütles Tšerepanov venekeelsele Postimees.ee’le.

«Eakamate valijate jaoks ei ole seostel Venemaaga mingit rolli, samuti võib kirikuehituse toetamine just vanemaealisi valijaid aktiveerida,» leidis ta.

«Kui Savisaar ei lahku, muutub Eesti valijate suhtumine Keskerakonda äärmiselt negatiivseks. Keskerakond, mille mõju otsuste langetamisele riigikogus on niigi väga väike, riskib jääda täielikku isolatsiooni. Kui Keskerakond on senini tegelenud iseseisvate vene erakondade likvideerimisega ning selgitanud, et nende toetamise korral läheb valija hääl kaotsi, siis nüüd saab sama retoorikat ka Keskerakonna kohta kasutada,» arutles Tšerepanov.

«Valijate mälu pole paraku pikk, aga praegu on tegu lühiajalise perspektiiviga ning Keskerakond võib vabalt kaotada Eesti valijate hääli,» leidis Tšerepanov, kelle hinnangul sattus skandaal küll valimistele väga lähedale, kuid poliitilist tellimust sellest siiski otsida ei maksa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles