Sepp: kuidas saaks peaminister valitsuse eesotsas jätkata?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp
Evelyn Sepp Foto: Peeter Langovits

Riigikogulase ja Keskerakonna liikme Evelyn Sepa hinnangul pole küsimuses ammugi mitte enam Savisaares ja Keskerakonnas, vaid Eesti  riigi sõltumatuses ja tema arvates on küsitav, kuidas saaks peamister Andrus Ansip valitsuse eesotsas jätkata.

Sepp tõstis esile, et antud skandaali valguses tasub üha enam tähelepanu pöörata sellele, mis rääkimata jäetakse ja miks.

Sepa sõnul eitas kapo algselt kirjaliku memo olemasolu, misjärel on huvitav asjade  edasine käik: kõigepealt tulid poliitikute avaldused, siis julgeolekunõukogu, kuhu kuuluvad ministrid, avaldused, seejärel kapo kinnitus poliitikute väidetele ning lõpuks memo valitud lõikudega, mis samuti varasemaid poliitikute avaldusi kinnitasid.

«Igatahes on toimuv kahetsusväärne asjade käik, mis ei lase ühemõtteliselt selle protsessi usaldusväärsusesse ja sõltumatusesse uskuda,» hindas Sepp. «Ja sellest on siiralt kahju! Ainus, mis kriisi leevendada aitaks, oleks  tõesti kõigi tõendite avalikustamine.»

Sepa hinnangul on löök Eesti mainele eriteenistuse kaasamise läbi päevapoliitikasse juba antud ja ta ei kujuta ette, et selles aktiivset rolli omanud peaminister saaks valitsuse eesotsas jätkata.

«Küll meie oma erakonna sees asjad ära klaarime, oma valijatelt meelehärmi või segaduse pärast vabandust palume ja edasi läheme,» lubas ta. «Küll aga ei vabasta see kedagi tõendite nõutamisest ja ka oma väidete tõendamisest. Hetkel näib asi sellest ikka üsna kaugel olevat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles