Väliskomisjon hakkab arutama Herman Simmi juhtumit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm
Herman Simm Foto: Peeter Langovits

Parlamendi väliskomisjon kohtub homme kaitsepolitsei peadirektori Raivo Aegi ja riigiprokurör Norman Aasaga, kes annavad saadikutele ülevaate riigireetmises kahtlustatava Herman Simmi kriminaalasjast.

Väliskomisjoni kuuluv Marko Mihkelson kirjutas oma blogis, et kuna tegemist on rahvusvahelist koostööd puudutava ja riigi julgeolekule väga tundliku küsimusega, otsustas komisjon esmaspäevasel istungil viia ennast juhtunu taustaga täpsemalt kurssi ning reedel saabki komisjon Simmi süüasjast esimese ülevaate.

«Arusaadavalt on kogu seda juhtumit puudutav informatsioon suuresti piiratud juurdepääsuga või otseselt salajane,» lisas Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Mihkelson.

Harju maakohus andis pühapäeval riigiprokuratuuri taotlusel loa vahistada väidetavalt Venemaa kasuks riigireetmises kahtlustatav endine kõrge riigiametnik Herman Simm, kelle pärusmaa oli aastaid riigi kõige salastatuma teabe valdamine ja kaitsmine. Samuti vahistati Herman Simmi abikaasa Heete, keda kahtlustatakse riigireetmisele kaasaaitamises.

Riigiprokuratuur kahtlustab kunagist politseiameti peadirektorit ning endist kaitseministeeriumi julgeolekuosakonna juhatajat Herman Simmi salastatud teabe ebaseaduslikus kogumises ja selle edastamises välisriigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles