Galerii: Ameerika sõdurid pidasid Tapal talvist laskelaagrit (2)

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal harjutas laskelaagris kaitseväe keskpolügoonil Tapal paiknev Ameerika Ühendriikide kompanii jalaväerühm tegutsemist tankitõrjerelvade ja kaudtule toetusel. 

Ameerika Ühendriikide soomusüksuse ülema kapten William J. Vanderlipi sõnul pole laskeharjutuse formaat sõduritele iseenesest uus, küll aga keskkond. «Eestis treenime samu asju, mida mujalgi, kuid siin teeme seda tavalisest erinevas keskkonnas. Peame oskama koos oma liitlastega sarnastes tingimustes võidelda ja võib öelda, et õppusest Talvelaager veebruaris oli meile palju kasu,» ütles kapten kapten Vanderlip.

Esmaspäeval alanud ja täna lõppevas laskelaagris harjutasid sõdurid erinevaid lahinguelemente. Näiteks vastase positsioonide hõivamist, haavatute evakueerimist, soomusmasinate hävitamist ning lõhkelaengute õhkimist.

Kaudtulega toetasid jalaväerühma tegutsemist 155- millimeetrised M777 suurtükid ning 60-millimeetrised miinipildujad. Soomusmasinate hävitamise imiteerimiseks kasutavad ameeriklased tankitõrjeraketisüsteemi Javelin, millest ka 1. jalaväebrigaadi tankitõrjekompanii ajateenijad järgmisel nädalal esimest korda lahingmoonaga lasta saavad.

2. ratsaväerügemendi 3. eskadron on soomustransportööre Stryker kasutav Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatuse alluvusse kuuluv mehhaniseeritud jalaväeüksus, mis paikneb alaliselt Saksamaal Vilseckis. Üksuse üks kompanii viibib alates jaanuari algusest kuni aprillini Tapal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles