Tänavu kahe kuu jooksul on kiiruskaamerad teinud pea 13 000 trahvi

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus.
Kiiruskaamera Tallinna-Pärnu-Ikla maantee ääres Libatses. Analoogne asub ka Puhus. Foto: MAILIIS OLLINO/PRNPM/EMF

Käesoleva aasta esimese kahe kuuga on kiiruskaamerad tuvastanud 12 637 kiiruseületust, millele on järgnenud trahviteate saatmine. Neist 5016 toimus jaanuaris ja 7621 veebruaris.

«Rikkumiste arv on vähenenud kohtades, kus kaamerad on pikemat aega paiknenud. Väga palju kiiruseületamisi tuvastavad uued kiiruskaamerad, mis paigaldati sel ja möödunud aastal kohtadesse, kus enamasti on lubatud sõidukiiruseks 50 km/h või 70 km/h,» kommenteeris politsei- ja piirivalveameti liiklusmenetlusteenistuse vanem Toomas Kaarepere:

Tartu maanteel Kosel ja Pärnu maanteel Ares 11. novembril tööd alustanud kaamerad on tänaseks tuvastatud üle 6100  rikkumise. Nendes kahes paigas on lubatud sõidukiiruseks 50 km/h.

 Märtsi algusest alustasid tööd uued kiiruskaamerad piirkiirusega 50 km/h lõikudel Jõgevamaal Puhu ristmikul ja Harku vallas Murastes ning piirkiirusega 70 km/h Harjumaal Tutermaal ja Kiial.

Märtsi algusest töötavad kaamerad on fikseerinud 2800 piirkiiruse rikkumist.  Kõige enam kiiruseületamisi on fikseerinud Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 126,9 kilomeetril Puhu ristmikul asuv kaamera. Tutermaal on rikkumiste arv poole väiksem.  

Politsei on märtsis välja saatnud üle 5200 trahviteate, neist 1500 on tuvastanud Puhu kiiruskaamera.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles