Taska teeb Venezuela seebi eesti moodi

Verni Leivak
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld
Jan Uuspõld Foto: Sille Annuk

Produtsent Kristian Taska asub üle hulga aja taas telesaateid tootma. Peatselt algavad Venezuelast sisseostetud stsenaariumi järgi valmiva teleseebi «Kalevi naised» võtted, mis jõuab eetrisse Kalev Spordi kanalil.


Taska Film, mis äsja lõpetas Eesti-Vene õudusfilmi «Fobus» võtted, haarab lähipäevil juba uuel väljakutsel sarvist.


«Võimalus avanes tänu sellele, et Maria Avdjuško, Jan Uuspõld ja Andrus Vaarik on tegelikult juba ammu rääkinud, et tahaks mingit lahedat komöödiaasja teha,» valgustab Taska.  


Kuna paslikku stsenaariumi polnud kusagilt võtta, otsustas produtsent astuda senitundmatutele radadele. «Ostsin ära väga eduka Venezuela seebiooperi «Lorenzo naine» originaal­stsenaariumi,» sõnab ta, lisades, et Taska Film oli Ameerika telekompanii Fox järel teine ostja. Sarja kodumaal on valminud täpselt sada «Lorenzo naise» seeriat.


Taska rõhutab, et nagu aimata võib, tõsimeelse draamana Ingomar Vihmar lugu lavastama ei hakka. Pigem lähtub ta sellest kui komöödiasarja stsenaariumist, mis Eesti oludele kohandatud.


«Väga emotsionaalne intriig,» konstateerib Kristian Taska.


Sarja keskseks tegelaseks on riidetööstur Kalev (Andrus Vaarik) – ilus ja rikas mees, kellele pakub konkurentsi kuri vanamutt Õie (samuti Andrus Vaariku kehastuses). Kalevil on aga kodus igavlev kaasa Laire (Maria Avdjuško), kellelt ta tulutult lapse sünnitamist ootab, kuid kes armub oma personaalsesse aeroobikatreenerisse Mehisesse (Jan Uuspõld).


Hea meelega hülgaks Laire Kalevi matšoliku Mehise kasuks, kuid adub siiski, et koos seadusliku mehega kaotaks ta ka kogu oma raha. Nõnda otsustab ta salakavalalt hoopis Kalevile armukest leida, justkui mees hoopiski teda ennast petaks. Silmakirjaliku ja alatu eesmärgi täitmiseks söödab ta abikaasale ette süütu puberteedieas neiu Silvi (Anne Ree­mann)...


Veel löövad kaasa Kärt Kross (Lea, Kalevi assistent) ja Brita Vahuri (Kalevi kättemaksuhimuline eksnaine Alice). Jan Uuspõld kehastab ka vana korvpallitreenerit Kaljut.


Filmima hakatakse vastvalminud Jüri tehnopargi paviljonis, kus võeti linti ka õudusfilm «Fobus».


«Ehitame sinna sisse ka kõik dekoratsioonid, et poleks vaja konnata mööda kauplusi ja muid objekte, et saaksime filmida kõik ühes kohas ja jutis,» tähendab Taska.
Esimesel hooajal on plaanis salvestada 30 tunniajalist «Kalevi naiste» osa, ekraanile jõuab see alates 1. novembrist Kalev Spordi kanalil.


«Arvatavasti hakatakse seda tihti näitama, sest meie endi ettepanekul võiks see ekraanil olla veerandtunni kaupa igal tööpäeval ja nädalavahetusel tunnise osaga,» ütleb Taska.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles