Eesti parim ehitusviimistleja tuleb Tallinna Ehituskoolist

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusviimistleja.
Ehitusviimistleja. Foto: SA Innove

Tallinna Ehituskoolis eile ja üleeile mõõtu võtnud noored kutseõppurid selgitasid endi seast parima ehitusviimistleja, võitjaks osutus Alisa Larina Tallinna Ehituskoolist.

Talle järgnesid Sander Reimal Kuressaare ametikoolist ja Kristina Merzlova Narva kutseõppekeskusest.

Plaatimises sai esikoha Jaanus Steinfeldt Tallinna Ehituskoolist, teise koha sai Kerstin Soolo Viljandimaa kutseõppekeskusest ning kolmanda Maksim Jalužin Narva kutseõppekeskusest.

Mööblitisleritest napsas esikoha Karl Heinsoo Võrumaa kutsehariduskeskusest, teise koha vääriliseks tunnistati Martin Kaukes Rakvere ametikoolist ning kolmandale kohale tuli Mikk Erit Tallinna Ehituskoolist.

«Kutsemeistrivõistluste korraldamine on väga oluline nii koolile, võistlejale kui ka tööandjatele, sest siin on näha, mis erialal toimub ning mida noored teha oskavad,» rääkis Tallinna Ehituskooli kutseõpetaja Terje Jaksen ja lisas: «Võistlustel käimine arendab ka eriala õpetamist. Olen palju aastaid osalenud kutsevõistluste korraldamisel ja on näha, et võistlejate tase läheb järjest paremaks.»

Kõik kolm võistlust olid individuaalsed ning mõeldud noortele, kes õpivad kutseõppeasutustes ehitusviimistleja, plaatija ning tisleri eriala õppekava järgi.

Kutsemeistrivõistluste kevadperioodi järgmine võistlus toimub juba 15. märtsil Lääne-Viru rakenduskõrgkoolis, kus võtavad mõõtu kaubanduserialade õpilased. Maikuu lõpuni toimub üle Eesti 25 erineva eriala võistlust, kuhu oodatakse osalema üle 250 noore kõikidest Eesti kutseõppeasutustest, samuti külalisi naaberriikidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles