Keskerakonna seeniorid: usaldame oma esimeest

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Keskerakonna seenioride kogu juhatus teatas täna, et usaldab partei esimeest Edgar Savisaart ja aseesimeest Kadri Simsonit.

«Võime taas tõdeda, et iga valimiste eel paisatakse üldsusele mingi Keskerakonda või selle liikmeid puudutav skandaal. Omaaegse abilinnapea Panovi käte raudupanemine  telekaamerate ees ja Viisitamme süüdistamine on eredamad näited sellest. Täna me teame, et mõlema mehe kohta on tehtud kohtus õigeksmõistev otsus. Nüüd anti löök meie erakonna esimehe pihta,» teatasid seeniorid oma avalduses.

«Tõsi, tema käsi raudu ei pandud. Veelgi enam – ka valitsuse liige Aaviksoo ütles, et rahaküsimine pole kuritegu, isegi siis, kui raha oleks küsitud erakonnale. Aga ei küsitud ju, küsiti kiriku ehitamiseks. Erakonna aseesimees Kadri Simson kinnitab, et erakonna eelarvesse ei ole planeeritud raha, mis poleks eesti päritolu. Savisaare ründajad kinnitavad, et võõrriigilt raha küsimine ka kiriku ehitamiseks olevat ebamoraalne. Kas pole aga ebamoraalne hoopis see, et meie praegune valitsus ei leia raha meie kirikute remontimiseks ja need lagunevad? Tallinna linn on oma pühakodade renoveerimiseks ja ehitamiseks eraldanud ilmselt rohkem raha kui riik kogu Eesti kirikute remontimiseks. Ja raha ei küsitud ka kõnealusel juhul mitte Vene riigilt, vaid ühiskondlikult organisatsioonilt, mis toetabki vene õigeusu kirikute ehitamist ja korrashoidmist kogu maailmas,» rõhutavad seeniorid.

«Kogu selle kampaania käigus on selgelt näha, et sellega püütakse ka lõhestada erakonda, tekitada pingeid üksikute liikmete vahel, tekitada siseopositsiooni. Sellele on juba ette kindlustatud praeguste võimuerakondade soe toetus. See pole esimene kord kiilu lüüa – kaheksa aastat tagasi see isegi õnnestus ja mitu keskfraktsiooni liiget lahkus erakonnast. Kaotasid aga lahkujad, erakond ise muutus tugevamaks ja kasvas ka ta toetus rahva hulgas,» meenutasid tsentripartei eakad.

«Usume, et meie erakond elab üle ka selle rünnaku ning et see ei lõhu meid, vaid liidab veel rohkem. Meil pole põhjust kahelda oma erakonna esimehe ja aseesimehe sõnades, me usaldame neid. Andku see meie usaldusavaldus neile jõudu ja tuge selles infokodusõjas,» seisab seenioride kogu läkituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles