RÜE: 72-tunnine viisavabadus Venemaaga on Eesti turismisektori huvides (4)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene viisa.
Vene viisa. Foto: SCANPIX

Eesti maaelu- ja turismisektori probleemide üle arutlenud Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) volikogu jõudis järeldusele, et 72-tunnise viisavabaduse loomine Venemaalt saabujaile elavdaks turismisektorit.

RÜE volikogu arutas laupäeval kitsaskohti Eesti majanduses, sealhulgas maaelu- ja turismisektori probleeme. Volikogu jõudis seisukohale, et 72-tunnise viisavaba turismi lubamine Eesti ja Venemaa vahel piiriäärsetel aladel aitaks oluliselt elavdada turismisektorit, kultuurivahetust ja väikeettevõtlust.

RÜE volikogu aseesimehe jane Snaithi sõnul on valitsus on aastaid ignoreerinud võimalust tuua Eestisse rohkem turiste Venemaalt. «Aeg on lõpetada see poliitika, mis on majanduslikult kahjulik meie oma rahvale, takistab piiriäärse elanikkonna, näiteks ka meie oma seto rahvusgrupi identiteedi ja perekondlike sidemete säilimise ning on poliitiliselt naaberriikide vahel lõhet süvendav,» ütles Snaith.

Viimastel aastatel on Soome aktiivselt tegelenud sarnase viisavabaduse sisseviimisega oma piiriäärsetel aladel.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles