Saksamaa suursaadik aitab Narvas noorsootööd edendada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süstal.
Süstal. Foto: Toomas Huik / Postimees

Saksamaa suursaadik Christoph Eichhorn osaleb Narva kolledžis toimuval viiepäevasel noorsootöö seminaril «Mobile Youth Work», mille keskmes on tänavanoorte praktiline lõimumine Ida-Virumaa probleemsetes piirkondades.

Mobile Youth Work on Saksamaal 1960-ndatel loodud tugisüsteem, et aidata tänavanoortel ühiskonda sulanduda.

Eichhorn nimetas Narvas peetavat seminari julgustavaks näiteks konkreetsest ja praktilisest Eesti-Saksa koostööst, mis on suunatud neile, kes soovivad endale rajada paremat tulevikku.

Seminar tutvustab Saksamaalt alguse saanud Mobile Youth Work'i liikumise kontseptsiooni Narva kolledžis noorsootööd õppivaile tudengeile, kes tulevikus hakkavad silmitsi seisma kohalike sotsiaalprobleemidega.

Tallinna Saksa saatkonna sõnul võitleb Ida-Virumaa keerulise olukorraga, mis hõlmab kõrget töötusmäära, murettekitavat kuriteostatistikat, uimastite kuritarvitamist ja HIVi nakatumise kasvu. Mobile Youth Work loodabki leida lahendusi nendele piirkondadele, kus on mureks tänavanoorte ühiskonda sulandumine.

Esimene samalaadne sümpoosion «Mobile Youth Work» toimus 1983. aastal Lõuna-Saksamaal Tübingeni ülikoolis.

ÜRO lasteabivõrgustiku (UNICEF) hinnangul on maailmas 80 kuni 100 miljonit tänavalast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles