Soomes elavad eestlased tähistavad emakeelepäeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Peeter Kümmel

Soomes elavad eestlased tähistavad Helsingis tuleva nädala esmaspäeval traditsiooniliselt mitmete sündmustega emakeelepäeva.

Päeval viivad Eesti saatkond ja Eesti Maja emakeelepäeva tervituse Latokartano kooli, kus soome-eesti kakskeelsetes klassides õpib üle saja eesti lapse. Koolilastele tulevad seekord külla ka klounid Piip ja Tuut.

Õhtul jätkuvad pidustused Eesti saatkonnas, kus Eestikeelse Hariduse Selts autasustab kirjutamisvõistlusel «Minu rõõmud» silma paistnud õpilasi. Kokku luges žürii läbi 225 tööd. See tähendab, et võistlusel osales kuuendik Soomes eesti keelt õppivatest lastest. 

Lisaks kahes keeles õppivatele Latokartano lastele õpib Soomes eesti keelt emakeelena kaks tundi nädalas veel poolteist tuhat last. Võistlustöid tuli pealinnale lisaks Turust ja Tamperest, Keravalt ja Hämeenlinnast, Mikkelist ja Porist.

Emakeele päeva tähistama kutsutud õpilastele ja õpetajatele ning lapsevanematele toovad tervituse Eesti suursaadik Soomes Margus Laidre ning Eesti keelenõukogu esimees Birute Klaas-Lang. Muinasjutulisest keelest räägib 2015. aasta Wiedemanni keeleauhinna laureaat, kirjanik Leelo Tungal. Eestikeelseid laule laulavad Helsingi Eesti Laululapsed Annika ja Silver Lumi juhendamisel. 

Emakeelepäeva korraldavad Eesti Majas tegutsevad organisatsioonid Eestikeelse Hariduse Selts, Eesti Instituut, Soome-Eesti Seltside Liit ja Tuglase Selts koostöös Eesti suursaatkonnaga Helsingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles