Skype'i kasutamine on endiselt üle maailma häiritud

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.skype.com

Eile alates kella 18st on kasutajatel probleeme olnud Skype'i sisse logimisega, probleemid jätkuvad ka täna.

Skype’i Twitteri lehel firma vabandab ning ütleb, et probleemi leidmisega tegeletakse, vahendab AFP.

Teenus ei tööta arvutikasutajatel ega ka nutitelefoni kasutajatel.

Skype’i kommunikatsioonijuht Peter Parks ütles veebisaidile ReadWriteWeb, et probleem on just sisse logimisega. Kui ükskord juba sisse saada, pidavat teenus korralikult töötama.

Ajakirja Arvutimaailm veebilehe sõnul ei saa tuumikvõrgu probleemides Skype'i süüdistada, sest pole sellist asja, kuid probleemid, nagu kirjutab Skype'i blogi, on nn. supernode'ides, mis järjest võrgust välja langema hakkasid.

Juba 2006. aastal kerkis küsimus, kuidas Skype'i võrk vastu peab, kui aina rohkem kliente asuvad tulemüüride ja NATitud sisevõrkude taha, kust klientprogramm ei saa supernode'ina aidata Skype'i võrku üleval hoida.

Supernode'id on nagu Skype'i «telefonikataloogid», mis ütlevad, kust Skype'i kontakte leida, kui neid kohe ei leia.

Supernode'ide arv vähenes järsult teatud Skype'i tarkvaraversioonide probleemide tõttu ja nii hakkasidki inimesed võrgust välja langema - hommikusest ligi 24 miljonist kasutajast jäi õhtuks järele umbes 9,2 miljonit , kes olid veel võrgus, aga kelle kontaktinimekirjad olid üsna hõredad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles