Simson: kapo ei saa piirduda vaid eetiliste hinnangute andmisega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna aseesimehe Kadri Simsoni sõnul ei ole kaitsepolitseiamet moraaliasutus, vaid julgeolekuasutus, mistõttu peaks see oma väiteid Edgar Savisaare kohta ka tõestama.

Simson ütles «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Keskerakonna ümber tekkinud skandaali suhtes peab olema allikakriitiline ning kapo väidete tõestamiseks ei ole selgeid allikaid, vahendab ERR Uudised.

«Sellise uurimise tulem ei saa olla see, et «Me ütlesime välja oma versiooni, ei vaevugi seda tõestama ja võtke seda kui eetilist hinnangut»,» kritiseeris ta eile õhtul kapo poolt avaldatud materjale.

Simson rääkis, et Keskerakond on korduvalt palunud kapol avaldada täies mahus 3. novembri vestluse Savisaarega, kuid seda pole soovitud teha ning tema hinnangul seab see asjaolu kogu kirikuskandaali hoopis teistsugusesse valgusse.

Erakonna aseesimehe kinnitusel Keskerakond ei lagune, isegi kui Savisaare süü peaks tõendamist leidma ning ta ei usu, et Savisaar erakonna esimehe ja Tallinna linnapea koha kaotaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles