Riigikogu komisjonid toetavad vigase liiklusseaduse muutmist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoor
Valgusfoor Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu põhiseaduskomisjon ja majanduskomisjon otsustasid oma tänastel istungitel president Toomas Hendrik Ilvese poolt välja kuulutamata jäetud liiklusseaduse muudatusi muutmata kujul uuesti mitte vastu võtta.

Kui seda otsust toetab ka riigikogu täiskogu, tuleb eelnõu parlamendi menetlusse tagasi.

Põhiseaduskomisjoni esimees Väino Linde osutas, et riigikogu tahe jõustada seadus 1. juulist on küll üheselt selge, kuid möönis samas seaduse rakendumise mitmeti tõlgendatavust. Linde sõnul on seaduses teisigi probleeme õigusselgusega ja on oluline, et jääks piisavalt aega seaduse tutvustamiseks.

Nagu osutas presidendi õigusnõunik Ülle Madise, võib õigusselgusetus seaduse jõustumises osas tekitada olukorra, kus uus liiklusseadus jõustub juba 1. jaanuaril 2011.

Majanduskomisjon otsustas oma tänasel istungil lisaks määrata muudatusettepanekute tähtaeg seadusele üks tund pärast esimese istungjärgu lõppu. Seejärel kogub komisjon oma järgmisele istungile, et esitada seadusele muudatusettepanekud.

Kui riigikogu ei võta liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seadust muutmata kujul uuesti vastu, toimub seaduse teistkordne menetlemine, teine lugemine täna kell 13. Kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse teine lugemine lõpetatakse, toimub üks tund pärast teise lugemise lõpetamist kolmas erakorraline istungjärk liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse kolmandaks lugemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles