Reps: arvasin algusest peale, et olen esimene, keda hakatakse välja viskama (14)

Joosep Värk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Sander Ilvest

Keskerakonna juhatuse liikme ja riigikogulase Mailis Repsi sõnul ei vasta tema vastu esitatud süüdistused tõele, ent tänane Keskerakonna töögrupi otsus, ta erakonna aukohtu ette saata, teda ei üllata.

«Põhiline aukohtu ette saatja on Priit Toobal ja ma saan aru, et tema või siis ütleme, et Edgar Savisaare eesmärk on tekitada olukord nagu neli aastat tagasi, kui Jüri Ratase pooldajaid hakati üks haaval erakonnast välja viskama kuni ülejäänud inimesed ise ära läksid. Ettekäändeid ja välja mõeldud lugusid leiab ikka,» sõnas Reps.

«Nad on meid (Keskerakonna kongressil esimehekandidaadina Kadri Simsonit toetanud inimesi –J.V) alahinnanud. Me ei hakka kuhugi marssima, sest me oleme selle kõik juba läbi mänginud, et kedagi meist välja visatakse. Ma arvasin algusest peale, et see olen mina, keda hakatakse esimesena välja viskama,» selgitas Reps.

Tema sõnul on Savisaare sõda tema vastu seotud piirkonnavalimistega, kus on soovitud hakata Keskerakonna kongressil Kadri Simsonit esimehekandidaadina toetanud inimesi üks haaval välja vahetama. Viimane lahing leidis aset Tartus, kus piirkonna esimehe valimistel võitis siiski senine piirkonna liider Aadu Must Oudekki Loone vastu.

«Me avalikustasime mõned nädalad tagasi selle olukorraga, kus piirkondades üritatakse võita selliselt, et on selline löökrühm, kes kirjutatakse ühest piirkonnast teise. Sellele vastukaaluks nad siis leidsid, et nemad ei tee midagi, aga põhisüüdlane olen hoopis mina,» lausus Reps.

Aukohtu ette minekut ta ei pelga. «Mis siin ikka karta on. Lugu (mida Repsile süüks pannakse – J.V) on ju välja mõeldud. Kui poleks seda olnud, siis võib-olla oleks leitud, et ma astusin vale jalaga üle tee. Tegelikult pole vahet, mis see sisu oli, sest küsimus on täna võitluses, mis käib erakonna piirkondade nimel. Tehakse ükskõik mida, valetatakse igasuguseid asju kokku,» selgitas Reps ning lisas, et järgmisel nädalal toimuvad ka riigikogu fraktsiooni juhtkonna valimine ning riigikogu juhatuse valimine.

Keskerakonna juhatus moodustas töörühma, et uurida Keskerakonna Rapla piirkonna esimehe Mailis Repsi vastu tõstatatud süüdistusi, justkui oleks ta üritanud tuua erakonna Järvamaa piirkonnast 18 inimest nende teadmata üle Rapla piirkonda.

Töörühm, kuhu kuuluvad Priit Toobal, Enn Eesmaa, Siret Kotka, Kalle Klandorf ja Keskerakonna Järvamaa piirkonna kuraator Urmo Saareoja, otsustas saata asja arutamiseks erakonna aukohtusse, ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Aukohtu esimees Kalle Klandorf peab otsustama, millal aukohus küsimust arutama hakkab, tõenäoliselt juhtub see lähinädalatel.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles