Sotsid lahkuvad Tallinna koalitsioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna koalitsioonileppe sõlmimine
Tallinna koalitsioonileppe sõlmimine Foto: Peeter Langovits

Keskerakonna juhatuse tänane otsus jätta Edgar Savisaar Tallinna linnapeaks ja erakonna juhiks lõhkus ühtlasi ka pealinna koalitsiooni sotsidega.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimees Sven Mikser sõnas, et sotside otsus oli tehtud eile – kas jätkab Edgar Savisaar kahel ametipostil või jätkavad sotsid koalitsioonis. «Keskerakond on sellele vastuse andnud, nii et sellega me loeme Tallinna koalitsiooni Keskerakonnaga lõppenuks,» sõnas Mikser.

«Meil on sellest äärmiselt kahju, me lootsime, et Keskerakond suudab teha paremini läbi kaalutud otsuse, sest Eesti poliitikale ja ka Keskerakonna valijatele oleks olnud kasulikum teistsugune otsus,» leidis ta.

Mikser arvas, et seda, mis sotsidel Tallinnas tegemata jäi, näitab tulevik. «Kindlasti tegime mitmeid häid ja linnarahvale kasulikke asju ja oleks neid jätkuvalt. Kui paljud asjad lähevad nüüd teistmoodi, kui meie oleks tahtnud, seda näitab aeg. Meil teist valikut ei olnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles