Vitsut: Repsi süüdistamine on kättemaks Simsoni toetamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Vitsut.
Toomas Vitsut. Foto: Videokaader

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Toomas Vitsut peab kolleeg Mailis Repsi süüdistamist võltsimises kättemaksuks selle eest, et Reps ei toetanud mullu novembris peetud kongressil parteijuhina Edgar Savisaart, vaid eelistas esimehena Kadri Simsonit.

«Arvan, et tegemist on kättemaksuaktsiooniga nende inimeste suhtes - antud juhul Repsi suhtes - kes kongressil Savisaart ei toetanud,» ütles Vitsut teisipäeval BNSile.

Keskerakonna peasekretär Priit Toobali sõnul saatis Raplamaa piirkonna esimees Reps talle märtsi alguses, päev enne Raplamaa piirkonna aastakoosolekut kirja, kus oli 18 Järvamaa piirkonna inimese avaldused üle tulla Raplamaa piirkonda. Asja uurides selgus Toobali sõnul, et 15 inimest ei teadnud midagi sellest, et esitatud on piirkonna vahetamise avaldus. Kõik inimesed olid kas eakad või väga eakad.

Keskerakonna juhatuse töörühm leidis esmaspäeval, et Repsi küsimust peaks arutama erakonna aukohus. Töörühma liikme Enn Eesmaa sõnul peaksid aukohtus tunnistusi peaksid andma nii inimesed, kelle avaldusi väidetavalt võltsiti, samuti Reps ise.

«Sellist inimeste ühest piirkonnast teise viimist toimub suhteliselt palju, isegi massiliselt. Nüüd siis leiti, et Repsi suhtes hakatakse mingeid repressiivseid meetodeid kasutama, sest ta on ühest piirkonnast mingid inimesed teise piirkonda kutsunud ja viinud,» nentis Vitsut. «Eriti koomiliseks teeb asja fakt, et Repsi süüdistab võltsimise pärast kolmes kohtuastmes süüdi mõistetud Toobal ja see muudab asja veel eriti mittetõsiseltvõetavaks.»

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni praegune aseesimees Reps on öelnud, et tema hinnangul on süüdistused seotud vastasseisuga erakonna sees ning sellega püütakse enne 23. märtsil peetavaid fraktsiooni juhtkonna valimisi mõjutada inimeste meelsust ja mainet.

«Põhiline aukohtu ette saatja on Priit Toobal ja ma saan aru, et tema või siis ütleme, et Edgar Savisaare eesmärk on tekitada olukord nagu neli aastat tagasi, kui Jüri Ratase pooldajaid hakati üks haaval erakonnast välja viskama kuni ülejäänud inimesed ise ära läksid. Ettekäändeid ja välja mõeldud lugusid leiab ikka,» sõnas Reps Postimehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles