Põhja-Tallinna linnaosa hakkab inimesi vinguohust teavitama

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kohtusid Põhja-Tallinna linnaosavalitsuses päästeameti, politsei, tehnilise järelevalve ameti ja gaasiseadmeid paigaldava ettevõtte esindajad. Üheskoos leiti, et inimesi tuleb teavitada gaasiboilerite kasutamisega kaasnevatest ohtudest.

Põhja-Tallinna linnaosavanema Raimond Kaljulaiu sõnul saab inimesi gaasiboilerite ohutu kasutamise osas informeerida linna meediakanalite abil, lisaks võetakse ühendust ka korterühistutega.

Põhja päästekeskuse juhi Priit Laose sõnul vastutab gaasiboileri eest selle omanik. Info selle kohta, mida ja kuidas boileri omanik oma kütteseadmega tegema peaks, paneb kokku Tehnilise Järelevalve Amet, mis annab vajadusel inimestele ka nõu.

Laose sõnul peab igas kodus olema töökorras ja õigesti paigaldatud suitsuandur ning kui korteris on gaasiboiler, ahi või kamin, siis on soovituslik ka paarkümmend eurot maksev vingugaasi andur.

Tehnilise järelevalve ameti asedirektori Kaur Kajaku sõnul võiks iga gaasiboileri omanik lasta oma kütteseadme üle kontrollida. Sellega tegeleb Eestis umbes 300 firmat ning ühe väljakutse hind on ligikaudu 50 eurot. «Aga inimelud maksavad veel rohkem,» vihjas Kajak traagilistele sündmustele Tallinnas ja Narvas.

Kajaku sõnul langeb korterühistu õlule vastutus korstna ja selle lõõride korrasoleku eest. «Me oleme mitmes majas näinud, et üks korteriomanik teeb euroremondi ja ta sulgeb ventilatsiooni- ja suitsulõõri ning alumisel korrusel polegi oma küttegaase kuhugi juhtida. Korterühistu peaks regulaarselt jälgima lõõride olukorda ja hoidma renoveerimistöödel silma peal,» ütles Kajak.

Pikemas perspektiivis võib juhtuda, et vananenud ja seega potentsiaalselt ohtlike gaasiseadmete kasutamist võidakse piirata. Samas eeldab see Kaljulaiu sõnul seadusemuudatusi, mis võtavad üksjagu aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles