Riigikogu parandas oma tehnilise praagi

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees/Scanpix

Riigikogu parandas oma tänasel erakorralisel istungjärgul liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse teistkordse vastuvõtmisega oma varasema tehnilise praagi, mistõttu president Toomas Hendrik Ilves seadust välja ei kuulutanud.

Parandatud seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 80 riigikogu liiget, vastu- ja erapooletuid hääli polnud.

Seadusemuudatused lükkavad poole aasta võrra edasi uue liiklusseaduse jõustumise.

Seadust otsustas riigikogu muutma hakata täna hommikul toimunud erakorralisel istungjärgul.

Enne teist lugemist viis majanduskomisjon seadusesse muudatuse, mis täpsustas selle jõustumise aega. Uus liiklusseadus peaks seega kehtima hakkama 1. jaanuari asemel 1. juulil.

President otsustas jätta välja kuulutamata riigikogus 16. detsembril vastu võetud liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse, kuna seaduse jõustumisparagrahv ei taganud riigikogu eesmärki lükata 1. jaanuaril 2011 jõustuma pidanud uue liiklusseaduse jõustumine poole aasta võrra edasi. Riigikogu otsustas täna hommikul toimunud erakorralisel istungjärgul viia seadusesse vastavad muudatused, mis tagavad uue liiklusseaduse jõustumise 1. juulil 2011.

Eelnõu arutelu käigus tõdes riigikogu majanduskomisjon, et segadus, mida on tekitanud nii liiklusseaduse kui liiklusseaduse ja sellega seonduvate seaduste muutmise seaduse rakendamine, on kahetsusväärne. Komisjoni esimehe Urmas Klaasi sõnul on nüüd üheselt selge, et nimetatud seadused jõustuvad vastavalt riigikogu tahtele 1. juulist 2011 ja sinnamaani kehtib liikluses senine normistik. Majanduskomisjon on varem toonitanud, et antud seaduste jõustumisele eelneva aja jooksul peab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium organiseerima korraliku teavitustöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles