Vaher näeb Savisaare skandaalis riigireetmise elemente

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Riigikogu õiguskomisjoni esimees Ken-Marti Vaher (IRL) ütles Kuku raadiole antud intervjuus, et Edgar Savisaare ümber puhkenud skandaalis on riigireetmise elemente.

«Ma ütleks seda, et mina näen siin karistusseadustiku mõttes riigireetmise, Eesti vabariigi (vastase – toim.) vandenõu elemente ja ma kardan, et kriminaalasutused peaksid küll väga tõsiselt vaatama sellele teemale veelgi otsa,» ütles Vaher.

Tema sõnul on kapo avaldatud tõendusmaterjal äärmiselt tõsine süüdistus ning näitab otsest seost Keskerakonna ja Vene riigi vahel. «Nüüd on olemas ka mustvalgel see tõendusmaterjal, mis ütleb, et küsiti raha. Küsimus on selles, mille jaoks,» rääkis Vaher, keda huvitab küsimus, millist poliitikat Venemaalt saadud rahaga ellu viima oleks hakatud.

Vaheri hinnangul on oluline teada saada, mis oli rahaskandaali laiem taust ja kui kaua selline olukord on kestnud. Ta rõhutas, et avalikustatud on vaid osa kapo materjalidest ja avalikkus ei tea loo laiemat tausta.

Teine oluline teema on poliitiku jaoks küsimus, miks tõkestas kapo väidetava raha üleandmise ja ei lasknud seda toime panna, et süüdlased hiljem tõenditega vahele võtta. Sellele küsimusele peaks õiguskomisjoni esimehe arvates kapo kindlasti ka vastama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles