Reps: prouad ise soovisid oma toetust avaldada ja Raplasse kohale tulla

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mailis Reps
Mailis Reps Foto: Tiina Kõrstini/Õhtuleht

Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogulane Mailis Reps lükkas ümber tema vastu esitatud süüdistuse, nagu ta oleks üritanud tuua erakonna Järvamaa piirkonnast 18 inimest nende teadmata üle Rapla piirkonda.

«Prouad ise soovisid kogu erakonnas toimuva taustal oma toetust avaldada ja Raplasse kohale tulla,» toonitas Reps Postimehele.

Üleeile saadetud Keskerakonna pressiteate järgi on partei aukohtule esitatatud raportis välja toodud, et 18ne Järvamaa piirkonna liikme sooviavaldused piirkonna vahetuseks ei laekunud erakonna peabüroosse liikmete endi käest, vaid kõik Repsi e-posti aadressilt.

Keskerakonna Rapla piirkonda juhtiv poliitik selgitas, et ta saatis eelnevalt partei peabüroosse hoopis soovijate võimalikud avaldused. «Kusjuures oli selge, et igaüks tuleb oma avaldusega ja lõplik inimeste grupp võib muutuda.»

Tema sõnul on tänaseks kõik inimesed veel kord oma toetust avaldanud.

Samuti ei jätnud ta märkimata, et siinkohal ei olnud tegemist ei sahkerdamise ega valetamisega. «Kogu lugu on pahatahtlikult üles seatud. Jah, vabandasin, et vanemad ja väga toredad inimesed on asjasse tõmmatud. Ja seetõttu, et andsid võimaluse Edgar Savisaarele ja Priit Toobalile omapoolsed massilised sahkerdamised selle varju ara peita. Kurb, sest minu puhul ju ei olnud mingit erilist vajadust.»

Reps nentis, et praegu valitsev olukord Keskerakonnas on hea näide sellest, kuidas parteis püütakse juhtida tähelepanu teistele kõrvalistele asjadele. «Et oluline teema nagu kuidas edasi ja kellega, jääks kõrvale.»

Keskerakonna juhatus moodustas töörühma, et uurida Keskerakonna Rapla piirkonna esimehe Mailis Repsi vastu tõstatatud süüdistusi, justkui oleks ta üritanud tuua erakonna Järvamaa piirkonnast 18 inimest nende teadmata üle Rapla piirkonda.

Töörühm, kuhu kuuluvad Priit Toobal, Enn Eesmaa, Siret Kotka, Kalle Klandorf ja Keskerakonna Järvamaa piirkonna kuraator Urmo Saareoja, otsustas saata asja arutamiseks erakonna aukohtusse, ütles Keskerakonna pressiesindaja Taavi Pukk.

Aukohtu esimees Kalle Klandorf peab otsustama, millal aukohus küsimust arutama hakkab, tõenäoliselt juhtub see lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles