Norra päevalehele saadeti ootamatult kõik 250 000 USA saladokumenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaks.
Wikileaks. Foto: www.wikileaks.org.

Norra päevalehele Aftenposten anti ootamatult ligipääs Wikileaksi valduses olevatele 250 000 USA salajasele dokumendile, kirjutab CNN.

Aftenposteni tegevtoimetaja Ole Erik Almlid ei soostunud avaldama, kuidas päevaleht materjali sai või kas Wikileaks on väljaandega ühendust võtnud.

«Meil võtab kogu selle materjali läbi vaatamine kuid, kuid kavatseme sellest kirjutada ja avaldada palju artikleid,» sõnas Almlid.

Aftenposten pole Wikileaksi meediapartner. Lekkeinfo saavad Wikileaksilt esimestena The New York Times, The Guardian ja Der Spiegel.

«Olime esialgu üllatunud, kui kõik dokumendid saime, kuid nüüd oleme rakendanud palju vahendeid materjali läbivaatamiseks ning oleme avaldanud juba ka mitmeid artikleid,» selgitas Almlid. «Saame avaldada seda materjali, kuna tahame ja kuidas tahame. Kuid meil pole mingit kavatsust avaldada kõiki dokumente neid lihtsalt publitseerides. Avaldame vaid aktuaalsed dokumendid seoses enda avaldatud artiklitega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles