Omavalitsuste toetus kahaneb miljard krooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valitsuskomisjoni ja omavalitsusliitude läbirääkimiste tulemusena vähenevad järgmisel aastal omavalitsuste sihtotstarbelised toetused tänavusega võrreldes üle miljardi krooni.


«Ühe võidu saavutasime selles osas, et riik ei hakanud kärpima meie üksikisiku tulumaksu osa – 11,9 protsenti – ega puutunud tasandusfondi, mis on omavalitsustele ääretult oluline,» ütles Tartu linnapea ja Eesti Linnade Liidu juhatuse esimees Urmas Kruuse. «Aga mis puudutab sihtotstarbelisi rahasid, siis seal on selge tagasilöök.»


Valitsus vähendas läbi keskkonnainvesteeringute keskuse jagatavat veeprojektide raha, kohalike teede korrashoiu rahastamist ja investeeringutoetusi ning osaliselt lasteaedade raha, loetles Kruuse kärpeid.


«Mingil hetkel olid need [veeprojektide kaasfinantseerimise rahad] üle 700 miljoni, järele jäi natuke üle 100 miljoni,» märkis Kruuse. «Omavalitsused peavad välja käima veeprojektides kuni 30 protsenti omaosalust, mis europrojektide mõistes on liig mis liig.» (BNS, postimees.ee)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles