Galerii: Postimehe aasta arvamusliidri tiitli sai Jaak Jõerüüt (5)

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimees kuulutas täna traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal aasta arvamusliidriks diplomaadi, kirjaniku ja endise poliitiku Jaak Jõerüüdi.

Postimehe arvamustoimetaja juhataja Neeme Korvi sõnul sai tänavu arvamusliidriks mees, kes teab, mida tähendab vastutus ja nimelt see annab tema sõnale erilise jõu.

«Jõerüüt on just selline inimene, keda kuulatakse ja keda on Eesti avalikes debattides väga väga vaja. Miks on Jõerüüt nii hiilgav kolumnist? Tahaks tsiteerida teda ennast: «Banaalse, aga agressiivse sõnavohamise ajastul tahaks vahel üksnes võimendada nende nimesid, kes on midagi mõistnud ja sõnastanud. Ja nende arvamusi. Vahel tahaks öelda vaid ühe sõna tunnis ja siis vait jääda.» Ta on tasakaalukas, aga vajadusel võib ta olla ka terav. Ta on hiilgav esseist, aga vajadusel reageerib kiiresti ning tema kolumnid on palju kaasa aidanud meie arvamusportaali kujunemisel nähtavaks avaliku arvamuse lavaks,» ütles Korv.

Arvamustoimetuse juhi sõnul on Jõerüüt eurooplane selle sõna kõige paremas tähenduses, aga ajab alati Eesti asja südamega.

«Üks eesti juhtivaid ajaloolasi-mõtlejaid on öelnud, et ajakirjandus ei tohiks kaotada sidet kirjandusega. Tänavune Jannseni kuju saaja on ka selles suhtes suurepärane näide,» lausus Korv.

Aasta arvamusliidri tiitel koos sinna juurde käiva Johann Voldemar Jannseni kujuga läheb traditsiooniliselt inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Eelmisel aastal sai Postimehe aasta arvamusliidri tiitli Postimehe kolumnist ja BBC Moskva korrespondent Jüri Vendik. Enne seda on aasta arvamusliidri tiitli ja Jannseni kuju saanud Ilmar Raag, Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov, Andres Arrak, Edward Lucas ja Tiina Kangro.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles