Odinlased istusid politseinikega ühe laua taha (39)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalaste, RÜE ja rahvuslaste kogunemine 24. veebruaril.
Odini sõdalaste, RÜE ja rahvuslaste kogunemine 24. veebruaril. Foto: Liis Treimann

Lühikese ajaga endale palju toetajaid ja vastaseid leidnud Odini sõdalaste Eesti haru ninamehed kohtusid täna politsei esindajatega.

Kohtumise initsiatiiv tuli nädal tagasi MTÜ-lt Soldiers of Odin Estonia, kui selle üks juhtidest Indrek Olm saatis PPA peadirektorile Elmar Vaherile kirja, milles tegi ettepaneku kokkusaamiseks. Vaherile kirjutamise põhjuseid loetledes rõhutas Olm sarnasusi meedia poolt osaks saanud massihüsteeriaga võitlemisel.

«Olete isegi omal nahal tundnud, mis tähendab poriga üle valatud saada, seega ilmselt mõistate kõige paremini, mis tunne meil hetkel on,» seisis Olmi e-kirjas.

Samuti rõhutas Odini sõdalaste üks juhtfiguure, et nende peamine eesmärk on olla tänavatel politsei silmad ja kõrvad, aga see on tema hinnangul tõlkes kaduma läinud. «Meil ei ole päris kindlasti plaanis hakata omakohut rakendama või füüsilist vägivalda kasutama: tungival vajadusel sekkudes kasutame kodaniku kinnipidamisõigust ja ei ületa hädakaitse piire,» väitis ta.

Politsei võttis ettepaneku vastu ja täna lõuna ajal kohtusidki politseinikud Odini sõdalaste Eesti haru esindajatega, et küsida, mis on loodud ühingu eesmärgid ja tegevuse põhimõtted. Odinlased andsid omalt poolt aga ülevaate sellest, kuidas nemad näevad oma ühingu tegevusi.

Põhja prefektuuri korrakaitsebüroo juht Valdo Põder ütles, et kuna rühmitus on äsja loodud, siis on tema sõnul raske hinnata, kas ja mil viisil ühing oma eesmärke realiseerima hakkab. Ta lisas, et avalikku korda saavad Eestis tagada korrakaitsjad koostöös vastava väljaõppega abipolitseinikega.

Ühtlasi juhtis Põder tähelepanu, et Eestis on abipolitseinike kaasamiseks ja koolitamiseks toimiv süsteem ning praegu panustab vabatahtlikult politseitöösse tuhat inimest, kes osalevad abipolitseinikuna turvalisuse tagamisel.  

Kommentaarid (39)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles