Miljon dollarit võitnud tartlane astub uuesti võistlustulle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistkond Team Secret Shanghais pärast võitu.
Võistkond Team Secret Shanghais pärast võitu. Foto: Facebook / Kuvatõmmis

6. märtsil Shanghais arvutimängu «Dota 2» turniiril koos oma meeskonnaga 1,1 miljonit dollarit võitnud eestlane Clement Ivanov astub võistlustulle juba tuleval laupäeval.

Tartust pärit 26-aastane Clement Ivanov, mängijanimega Puppey, oli oma meeskonna Team Secreti kapten, kui ta Hiinas Valve Corporationi («Dota 2» arendaja – toim) korraldatud Shanghai Majori turniiri võitis.

Puppey on üks maailma parimaid «Dota 2» kapteneid, olles ainuke mängija, kes on kahe erineva meeskonnaga Valve’i korraldatud turniiridel esikohale tulnud. Seitsmest Valve’i korraldatud üritusest on Ivanov tulnud esimeseks kahel ja teiseks kolmel korral.

«Dota 2» on kõige suuremate auhinnafondidega e-spordiala, viimastel maailmameistrivõistlusel jagati auhindu kokku 18,4 miljoni dollari väärtuses. «Dota» on meeskonnamäng, kus kaks viieliikmelist meeskonda omavahel sõdivad. Eesmärk on vastase baas hävitada.

Niinimetatud The Internationali (TI) ehk «Dota 2» maailmameistrivõistlustel sai Ivanov esimest korda esikoha 2011. aasta suvel, kui ta oli Ukrainas baseeruva meeskonna Natus Vincere (NaVi) kapten.

TI1 oli ühtlasi «Dota 2» esimene võistlus ja tollal ka ajaloo suurima auhinnafondiga e-spordi turniir. Puppey oli NaVi kapten veel kolmel järgmisel Internationalil, kus meeskond lõpetas teisel kohal. Neljandate maailmameistrivõistluste ajaks olid tekkinud meeskonnas sisemised probleemid. Nad lõpetasid 7. kohal ja läksid laiali.

Ivanov lõi uue meeskonna sõpradega, kellega tal hea klapp oli. Meeskonnal läks mõnda aega hästi, kuid TI5 lõppes jälle 7. kohal ja sisemiste pingete tõttu lahkusid meeskonnast kõik peale Ivanovi.

Tartlane leidis endale neli uut meeskonnakaaslast, kellega nad 2015. aasta septembrist saati koos on mänginud. Meeskond on väga rahvusvaheline: peale eestlase on meeskonnas kanadalane, rumeenlane, taanlane ja rootslane. Shanghais domineerisid nad terve turniiri ja tõestasid oma taset. Võidupäev oli ühtlasi Ivanovi sünnipäev.

Järgnevatel kuudel on tulemas palju suuri võistlusi. Hooaeg kulmineerub, nagu alati, Internationaliga, mis toimub augustis.

19. märtsil algab Team Secreti järgmine katsumus Horvaatias, kus peetakse Dota Pit League'i turniiri. See ei ole küll suurima auhinnafondiga võistlus, kuid mängus on umbes 200 000 dollarit, millest võitjale läheb ligi 50 protsenti.

Konkurents on tihe, sest kohale tuleb kaheksa maailma parimat meeskonda, kuid Team Secret on pärast vapustavat sooritust Shanghais kindlasti kogu turniiri peafavoriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles