Vapper mees pidas koos neljajalgse sõbraga kinni mitmes kuriteos kahtlustatava

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstres suleti kauplus neli aastat tagasi.
Holstres suleti kauplus neli aastat tagasi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal murdsid selle nädala alguses kaks meest sisse ehitusjärgus kaupluse ruumidesse. Tähelepanelik inimene aitas koos koeraga politseil ühe kurjategijatest kinni pidada. 

14. märtsi õhtul kella 18.30 paiku teatati, et Viljandi vallas Holstre külas lõhuti kaupluse aknaklaas, painutati laiali akna ees olnud trellid ja tungiti ehitusjärgus kaupluse ruumidesse sisse. Kuna sissemurdmisega käivitus samas ka kaupluse signalisatsioonisüsteem, sai poeomanik sellest operatiivselt politseile info anda.

Alarmi kuulnuna ning kauplusesse sissemurdmist kahtlustades asus väga vapralt ning kodanikujulgelt tegutsema 24-aastane mees, kes poe lähistel parasjagu koeraga jalutas, teatas Lõuna prefektuur.

Nähes kahtlasi isikuid, andis mees häälekalt märku, et kuriteos kahtlustatavaid on märgatud. Isikud püüdsid jooksusammul põgeneda, mille peale vabastas noor mees rihmast oma koera.

Röövel tardus looma haukumise peale

Koera haukumist kuuldes ja lähenevat neljajalgset nähes üks meestest tardus ning loomaomanik pidas ta sündmuskohal kinni. Mees hoidis varguses kahtlustatavat kinni, teatas omakorda juhtunust politseile ning andis kuriteos kahtlustatava üle sündmuskohale saabunud politseipatrullile.

Viljandi politseijaoskonna juht Künter Pedosk kiitis sündmuskohal kurjategija kinni pidanud noore mehe ja tema neljajalgse sõbra tegutsemist. «See juhtum on heaks näiteks, kuidas meie kõigi koostöös saab kodukoht turvalisem. Mul on hea meel, et viljandlased märkavad, sekkuvad ja tõttavad vajadusel ka appi, kui olukord seda võimaldab,» kirjeldas ta.

Lähiajal tunnustab Lõuna prefektuur julge ja eeskujuliku tegutsemisega silma paistnud noore mehe tegutsemist tänukirja ja meenega.

Politsei asus teise varguses kahtlustatava tabamiseks piirkonna läbikammimist.

Viljandi välijuht Jüri Eek rääkis, et ümbruse põhjalikul kontrollimisel viisid teise kuriteos kahtlustatava jäljed ühe maja trepikotta. «Kahtlustatava tabasime trepi alt, kus ta püüdis enda keha lumelabida taha varjata ning oli näo varjamiseks pähe tõmmanud trepi alt leitud punase plastämbri,» kirjeldas välijuht avanenud vaatepilti. Mees peeti kinni ning lisaks leiti tema juurest poest varastatud tööriistad, mis tagastati kauplusele.

Kinnipeetud 34-aastase ja 47-aastase mehe kontrollimisel selgitati, et nad olid alkoholi tarvitanud, mistõttu viidi nad esialgu kainenemisele.

Edasisel uurimisel selgus, et samad mehed võivad olla seotud ka teiste kuritegude toimepanemisega, mis leidsid Viljandis aset selle aasta veebruaris ja märtsis. Mehi kahtlustatakse mitmes varguses poest ja korterist. Lisaks kahtlustatakse neid isiku peksmises ning sõiduki ärandamise katses.

16. märtsil esitas Lõuna ringkonnaprokuratuur kohtule taotluse mõlema mehe vahistamiseks. Kohtu loal on mehed eeluurimise ajaks vahi alla võetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles