Peapiiskop: võime end pidada kristlikuks rahvaks

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EELK peapiiskop Andres Põder
EELK peapiiskop Andres Põder Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kuigi Eesti Vabariigi algusaegadel oli neid, kes olid pühitsetud ristiusku, märksa enam, võime end siiski ka praegu ristirahvaks pidada, ütles Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Andres Põder.

«Eesti Vabariigi loomise ajal, 1922. aasta rahvaloenduse põhjal pidas ennast kristlaseks 99,3 protsenti rahvast. Küll teatud mööndustega, võime end kristlikuks rahvaks pidada tänagi,» ütles peapiiskop Haapsalu Toomkirikus toimunud jõuluõhtu jumalateenistusel, vahendas ERR Uudised.

Ta märkis, et aasta algul ilmunud inimarenguaruandest saime teada, et nende arv, kes peavad end usklikuks, on kasvanud üle kahe korra, moodustades nüüd 42 protsenti elanikest.

«Usklikkuse kasvu on jõulude eel ajakirjanduses kinnitanud sotsioloog Andrus Saar; kirikute enda andmetel on kogudustega liitunuid üle 400 000, lisaks need, kes oma usus alles kasvavad jagatud armastuse, usalduse ja koostöö poole,» lisas Põder.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles