Bentley'ga kiirusrekordi teinud juht jäi juhtimisõiguseta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirust ületanud Bentley
Kiirust ületanud Bentley Foto: Põhja politseiprefektuur

Luksusliku Bentley'ga tänavu oktoobri lõpus Harjumaal 241 kilomeetrit tunnis kihutanud Valgevenest pärit mees jäi Põhja prefektuuri otsusel ajutiselt juhtimisõiguseta.

Prefektuuri pressiesindaja sõnul karistas politsei 42-aastast meest 10 500 krooni suuruse trahviga ning juhtimisõiguse peatamisega viieks kuuks. Praeguseks on otsus jõustunud.

Politsei sai Harjumaal Tallinna-Pärnu-Ikla maanteel sõitnud hulljulgest kihutajast teate tähelepanelikult kaasliiklejalt 31. oktoobril. Juhtimiskeskus edastas teate kõikidele patrullidele ning mõne aja pärast märkaski kihutajat tabama sõitnud politseipatrull suurel kiirusel lähenevat musta värvi Bentley't.

Politseinike radar fikseeris Valgevene numbrimärki kandnud auto kiiruseks 241 kilomeetrit tunnis. Politseiametnikud andsid autojuhile peatumismärguande Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 22. kilomeetril Ääsmäel, kus lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis.

Sõidukit juhtinud 42-aastane mees tunnistas oma süüd ning selgitas sündmuskohal, et kiirustas tähtsale kohtumisele teise riiki. Põhja prefektuuri liiklusjärelevalve talituse juht Elari Kasemetsa sõnul ei saa aga selline põhjendus olla aktsepteeritav. «Kui väiksest kiiruseületamisest võiks veel inimlikult aru saada, siis kohtumisele kiirustamisega ei saa kuidagi põhjendada niivõrd ohtlikku kihutamist ning enda ja teiste liiklejate elude ohustamist. Kui sellise kiirusega sõitnud auto peaks sattuma liiklusõnnetusse, võiksid tagajärjed olla katastroofilised,» rõhutas Kasemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles