Viljandi vanglamässus osalenud mees soovis vanglas edasi olla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vangla.
Viljandi vangla. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandi noortevanglas neli aastat tagasti toimunud mässus osalemise eest pika vanglakaristuse saanud noormees ei soovinud ennetähtaegselt vabadusse pääseda.

Tartu maakohus arutas 21-aastase Dmitri Šatovi vabastamist lõppeval nädalal ja otsustas tulla vastu kinnipeetava soovile ning jätta ta vanglasse. Ka kriminaalhooldaja ja prokurör leidsid, et noormees peab oma karistuse trellide taga ära kandma, seda enam, et tal on vangistusaega alles jäänud vaid kaks kuud.

Aastatetaguse Viljandi vanglamässu süüasi lõppes seitsmele noormehele mullu märtsis süüdimõistvate otsustega. Kohus mõistis Šatovile liitkaristusena viie aasta, ühe kuu ja 18 päeva pikkuse karistuse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi osalesid 2006. aasta 12. juulil toona veel alaealised noormehed praeguseks suletud Viljandi noortevanglas puhkenud rahutustes.

Vangla spordisaali kasutamise keelu saanud 16-17-aastased kinnipeetavad lõhkusid protestiks vangla elukorpuse ja spordisaali aknaid. Samuti lõhkusid noorvangid vanglainventari ja põletasid madratseid.

Kuigi sündmuskohale kutsuti ka Viljandi politsei, suutsid vanglatöötajad oma jõududega 45 minutiga mässu maha suruda.

Seitse märatsemise eestvedajat isoleeriti kaasvangidest ning ülejäänud sündmuses osalenud kinnipeetavad pidid lõhkumise jäljed koristama.

Viljandi vangla hindas kahju ligi 19 600 kroonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles