Laokil kemikaal tappis Saaremaal seitse lammast

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lambad..
Lambad.. Foto: Margus Ansu.

Saaremaal Pöide külas sai läinud nädalavahetusel õnnetult otsa seitse Rauna talu lammast, kes sõid sisse ilmselt bensoehapet sisaldavat kemikaali, mis vedeles lambaaia taga vanas väetisekuuris.


Taluperenaine Enda Põld rääkis Meie Maale, et reede õhtul leidis ta lammaste joogiküna tühjana, laudas aga oli mitu lammast pikali, hommikuks oli kuus looma surnud.

Hakati otsima lammaste haigestumise põhjust ja täpsemal vaatlusel avastati, et loomad on ühest kohast läinud läbi karjamaad piiravast aiast ning jäljed viisid naaberkrundil asuva keldrini, kust avastati paberkottidest välja pudenenud kahtlast pulbrit, mis võiski lammastele saatuslikuks saada.

Kohaliku agronoomi poole, kelle hinnangul võib seal olla kolhoosiajast jäänud silokonservant, mis sisaldab bensoehapet.

Kui loomaarst ja vallavanem peavad juhtunut õnnetuseks, siis lammaste omanik oma nii ei arva, kuna leiab, et mürgised ained ei tohi olla lohakil ja kontrollimatult kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles