Loata relvad tõid turvamehele tingimisi karistuse

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Relvad.
Relvad. Foto: AFP / Scanpix

Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja mõistis loata relvi ja lõhkeainet kogunud turvamehele tingimisi vanglakaristuse.

Kohus mõistis 47-aastase Andruse süüdi lõhkeaine valdamises, lõhkeseadeldise olulise osa omandamises ja hoidmises ning tulirelvade, nende oluliste osade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises suures koguses ning määras talle tingimisi kaheaastase vangistuse, vahendas ERR Uudised.

Kohus konfiskeeris mehelt kaks sileraudset jahipüssi, kaks vintpüssi, jahipüssi lukustuskeha, kaks relvarauda, 449 padrunit ning 152,4 grammi püssirohtu.

Kaitsepolitsei uurimismaterjalide järgi hankis Andrus 1990. aastal kapseldetonaatori, 2003. aasta sügisel suitsuta püssirohtu 152,4 grammi ning hiljem veel mitmeid tulirelvi, tulirelvade laskemoona ning tulirelvade olulisi osasid, kuigi tal nende soetamiseks luba ei olnud.

Mees toimetas keelatud kraami endale koju Viljandimaal ning hoidis neid seal kuni kaitsepolitseinikud need temalt mullu novembri lõpus läbiotsimisel leidsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles