Martin Helme: üha rohkem inimesi võtab meid tõsiselt (3)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Erik Prozes

Riigikogu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) fraktsiooni esimees Martin Helme ütles erakondade värskeid toetusnumbreid kommenteerides, et partei populaarsuse taga on visa töö. «Meie suurem eesmärk selle aasta jooksul on populaarsuse mõttes olla Eestis kolmas erakond,» seadis ta edasisi sihte.

Kui homme toimuksid riigikogu valimised, toetaks EKREt 14 protsenti küsitletutest, selgus uuringufirma TNS Emor BNSi tellimusel läbi viidud erakondade toetuse uuringust. «Need teemad, millega me oleme tegelenud ja need sõnumid, mida oleme välja öelnud, jõuavad aina rohkematele inimestele kohale,» kommenteeris värsket reitingut Martin Helme.  

Samuti arvab Helme, et rohkem on ka neid inimesi, kes märtsis riigikokku saanud parteid ja nende sõnumit üha tõsisemalt võtavad. «Inimesed on näinud, et kui me aasta tagasi midagi immigratsiooni kohta ütlesime, karjuti «rassist». Tänaseks päevaks on nii Euroopa komisjon kui Eesti valitsusjuhid hakanud sama juttu rääkima,» väitis ta.

Helme tundis heameelt selle üle, et partei on jõudnud samale pulgale sotsidega ning jääb napilt, vaid ühe protsendipunktiga alla Vabaerakonnale. Võrdluseks, mullu juunis jäi EKRE Vabaerakonnast maha veel 10 protsendipunktiga.

Nendele erakondadele järgijõudmine ongi Helme sõnul erakonna üks eesmärke olnud. Ent sellega nad piirduda ei plaani. «Meie suurem eesmärk selle aasta jooksul on populaarsuse mõttes olla Eestis kolmas erakond,» sõnas EKRE üks liidreid.

Samas aga rõhutas Helme, et EKRE jaoks on tähtis just trend ning kindlasti ei arva nad, et tõusujoon saab sirge olema. «Eks kindlasti tuleb kõikumisi ka allapoole.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles