Maanteeametile on täna kehvade teeolude pärast tulnud 30 kaebust (2)

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teehoolduse kolm erinevat taset - vasakul madalaim tase, keskel keskmine tase ja paremal parim tase.
Teehoolduse kolm erinevat taset - vasakul madalaim tase, keskel keskmine tase ja paremal parim tase. Foto: maanteeamet

Liiklejad on tänase päeva jooksul esitanud maanteeametile ligi 30 kaebust kehvade teeolude kohta. See on ameti hinnangul tavapärasest veidi suurem hulk.

Maanteeameti teeinfo andis hommikul teada, et liiklustingimused on suurematel riigiteedel lume ja lörtsi saju tõttu muutlikud ning hooldetöödele vaatamata tuleb arvestada lumiste ja libedate lõikudega. Samuti hoiatas amet, et märjad teepinnad võivad täna kiiresti jäätuda.

Kell 16 teatas teeinfo, et liiklustingimused suurematel riigiteedel on muutlikud.

Riigi ilmateenistuse andmetel puhub väga vali põhja- ja loodetuul, mistõttu võib teedel olla murdunud puid või oksi. Prognoositavalt sajab õhtutundidel kohati lund. Temperatuurid langevad ning teedel püsib libeduse tekke oht.

Päeva jooksul ongi ametile tulnud liiklejatelt umbes 30 kaebust, mis on enamasti seotud lume ja libedusega. See on tavapärasest veidi suurem hulk ning sõltub ilmastikust, kinnitas amet.  

Näiteks kirjutas Postimehele lugeja, kas Tartu-Räpina maanteel Mellistest edasi lund ei lükatagi. «Selline tunne jääb, et Mellistest edasi enam inimesi ei elakski,» lisas lugeja.

«Tartu-Räpina teel väheneb Melliste juures liiklussagedus ning sellest tingitult on ka madalamad nõuded tee hooldamisele. Tartust Mellisteni on seisunditase 3, sealt edasi seisunditase 2,» vastas aga maanteeameti hooldeosakonna juhataja Rain Hallimäe.

Seisunditase 2 tähendab maanteeameti kinnitusel, et tehakse regulaarset libedustõrjet, kuid «eesmärgiks ei ole sõidujälgede lume- ja jäävaba hoidmine». Sellel seisunditasemel hoitakse enamuses tugimaanteid ning osa suure liiklusega kõrvalmaanteid.

Kõige kõrgemale tasemele (seisunditase 3) peavad vastama riigimaanteed ning suurema liiklusega üksikud kõrvalmaanteed. Need peaksid olema enamasti lume- ja jäävabad. Saju korral on hooldajatele antud hooldustsükli aeg, mille jooksul lumesaju või tuisu lõppedes tuleb tee nõuetele vastavaks teha.

Selleks võib aga kuluda tunde.

Näiteks riigimaanteedel tuleb libedusetõrje ohtlikes kohtades teha kahe tunni jooksul, kuid tugimaanteedel nelja tunni jooksul. Lund ja lörtsi tuleb riigimaanteelt koristada vähemalt iga viie tunni jooksul, tugimaanteedelt 12 tunni jooksul.

«Teehooldajatele tehakse ettekirjutusi ja mahaarvamisi tehtud hoolde maksumusest, kui nad lepingutingimusi rikuvad. Seda on tehtud ja tehakse ka edaspidi,» kinnitas Hallimäe.

Hea lugeja, anna teada probleemsest teelõigust!

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles