Savisaar istus ühe laua taga Jakuniniga ning võrdles end Jaan Poskaga (14)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Savisaar Moskva ülikoolis loengut pidamas. Fotod saatis ülikooli tudeng.
Savisaar Moskva ülikoolis loengut pidamas. Fotod saatis ülikooli tudeng. Foto: Erakogu

Moskva ülikoolis täna pärastlõunal loengut pidanud Keskerakonna esimees Edgar Savisaar võrdles ennast Tartu rahu sõlmija Jaan Poskaga ning kurtis partei tagakiusamise üle Eestis.

Savisaar võrdles ennast sada aastat tagasi poliitikas tegutsenud Poskaga selles mõttes, et tema «oskas ka kokku leppida», rääkis Postimehele loengul osalenud tudeng.

Savisaar rääkis publikule, kellest suure osas moodustasid Moskva ülikooli politoloogiatudengid, et Keskerakond ei toeta Euroopa Liidu agressiivset poliitikat Venemaa suhtes ning pooldab heanaaberlikke suhteid Venemaaga. Veel ütles Savisaar teda kuulamas käinud tudengi sõnul, et tema parteile heidetakse Eestis ette koostööd Venemaa võimupartei Ühtse Venemaaga.

Loengu ametlik teema oli tegelikult Tallinna arenemine. Sellel teemal rääkis Savisaar pikemalt munitsipaalkorterite rajamisest ja tasuta ühistranspordist.

Savisaarega koos istusid Moskva ülikooli saalis teda saatnud Tallinna Lasnamäe linnaosavanem Maria Jufereva ning Venemaa Raudtee endine president Vladimir Jakunin, keda teatavasti kaitsepolitsei on kahtlustanud Savisaare toetamises. Keskerakonda tutvustanud slaididel näidati suurelt ka Keskerakonna saadikut europarlamendis Yana Toomi, kes aeg-ajalt käib esinemas Vene telekanalite väitlussaadetes.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles