Kaitseväe valmisoleku õppus laienes täna ka Kaitseliidule

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliidu Valgamaa maleva kaitseliitlased lahingpositsioonil.
Kaitseliidu Valgamaa maleva kaitseliitlased lahingpositsioonil. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Riho Terras ja Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili otsustasid täna õhtul kontrollida ka Kaitseliidu rahuaja üksuste valmidust kiirelt reageerida võimalikele ohtudele.

«Sarnaselt kaitseväega on meie valmisoleku õppuse eesmärgiks kontrollida Kaitseliidu teavitussüsteemi ja üksuste valmisolekut,» ütles Kiili Kaitseliidu pressiteates.

«Kinnitan, et Eesti riiklusele reaalset julgeolekuohtu lähitulevikus ei ole. Selliste kiirõppuste korraldamine annab meile kindluse, et ka Kaitseliit toimib ja Eesti elanikud võivad end turvaliselt tunda,» lisas Kaitseliidu ülem.

Valmisolekuõppuse eesmärk on hinnata Kaitseliidu üksuste valmisolekut täita sõjalisest valmisolekust lähtuvaid ülesandeid. Kaitseliitlased harjutavad õppusel üle Eesti teavitamis- ja kogunemisprotseduure ning mõned üksused ka ümberpaiknemist.

Üksused, mis olid planeerinud väljaõpet nädalavahetusel, jätkavad pärast sõjalise valmisoleku kontrolli rutiinse tegevuse ja väljaõppega.

Kaitsevägi alustas neljapäeva varahommikul valmisoleku õppust , kus kaitseväe juhataja kontrollib kaitseväe rahuaja üksuste valmidust kiirelt reageerida võimalikele ohtudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles