Tallinna-Tartu maantee ehitamine jätkub tuleval sügisel

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaida viadukt tänavu valminud Tallinna-Tartu neljarajalisel teelõigul.
Vaida viadukt tänavu valminud Tallinna-Tartu neljarajalisel teelõigul. Foto: Andres Brakmann

Riigi maanteeamet kuulutas välja riigihanke Tallinna-Tartu maantee Aruvalla-Kose teelõigu projekteerija ja ehitaja leidmiseks ning esialgsete kavade kohaselt läheb ehitamiseks tuleval sügisel.

Riigihanke kohaselt tuleb enampakkumise võitjal koostada Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maantee Aruvalla-Kose teelõigu (km 26,6-40,0) teeprojekt ning ehitada see neljarajaliseks (2+2) eraldusribaga I klassi maanteeks, teatas maanteeamet.

Neljarajalise teelõigu tööprojekti koostamine peaks algama 2009. aasta suvel, et ehitusega alustada sügisel 2009 ning valmimise tähtaeg on 2011. aasta suvi.

Rekonstrueeritavale 13,05 kilomeetri pikkusele teelõigule ehitatakse kaks eritasandilist liiklussõlme ja kaks ristet kokku kolme viadukti (üks Kurena ristel ja kaks Kuivajõe liiklussõlmes) ja kahe tunneliga (Kolu liiklussõlmes ja Liiva ristel).

Samuti ehitatakse maanteesillad üle Pirita ja Kuivajõe, rohesild ulukitele, koguja- ja kergliiklusteede võrk koos ühe tunneli ja ühe viaduktiga. Müratõkkeid ehitatakse ühtekokku 5,1 kilomeetrit.

Hankes osalemise taotluste esitamise tähtaeg on 4. november 2008 ja pakkumuste avamise eeldatav tähtaeg on 2009. aasta 17. märts. Ehitusperioodi kestus on 25 kuud ja garantiiperiood 5 aastat.

Aruvalla-Kose teelõigu eelprojekti koostas Taani firma COWI A/S koos partneri EA Reng ASga ja see läks maksma 13,2 mln krooni. 80,45 protsenti sellest summast tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles