Wikileaksi asutaja Assange hakkab miljonite eest autobiograafiat kirjutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julian Assange
Julian Assange Foto: SCANPIX

Wikileaksi asutaja Julian Assange teatas täna avaldatud intervjuus, et on allkirjastanud mitu raamatu kirjutamise lepingut.

Mehe autobiograafiate eest pakuti talle kokku üle 1,2 miljoni euro (18,8 miljoni Eesti krooni), vahendab AFP.

Assange sõnas Briti Sunday Times’ile, et raha aitab tal end kaitsta seksuaalkuritegude süüdistuste vastu Rootsis.

«Ma ei taha seda raamatut kirjutada, kuid ma pean,» sõnas ta. «Olen kulutanud juba 200 000 naela (3,7 miljonit Eesti krooni) õiguskuludele ja pean end kaitsma ning Wikileaksi üleval hoidma.»

Austraallane saab enda sõnul 800 000 dollarit (9,5 miljonit Eesti krooni) oma Ameerika kirjastaja Alfred A. Knopfi käest ning 325 000 naela (5,9 miljonit Eesti krooni) Briti kirjastaja Canongate’i käest.

Summalelisanduvad sissetulekud teistelt turgudelt ning kokku loodetakse saada 1,1 miljonit naela (20 miljonit Eesti krooni).

Assange viibib Inglismaal oma sõbra häärberis ning peab iga päev politseis nägu näitamas käima. Londoni kohus hakkab 7. veebruaril arutama, kas mees antakse Rootsile välja või mitte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles