Tarien: radarisüsteemid ei pidurda töökohtade loomist Virumaale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radari ekraan
Radari ekraan Foto: SCANPIX

Õhuväe juhataja Jaak Tarieni sõnul ei vasta tõele jutt, nagu pärsiksid riigikaitse eelhoiatussüsteemid Virumaa tööhõivet.

«Liiga palju aeti viimastel kuudel häma sellest, nagu riigikaitse eelhoiatussüsteemid – näiteks radarid – pidurdaksid töökohtade teket Virumaale,» kirjutas Tarien sotsiaalvõrgustikus Facebook. «Tuulepark on autonoomne ja pakub väga vähe töökohti. Töökohad tulevad tootmisest.»

«Eesti turg on korraliku tootmise püstipanemiseks nagunii liiga väike ja ainuke võimalus on eksport,» kommenteeris Tarien Postimehe artiklit, kus oli juttu Jõhvi loodavast tuulikulabade tootmisüksusest, mis loob töökohad kuni 360 inimesele. «Täiesti võimalik on luua töökohti, jättes samal ajal julgeolekuhuvid kahjustamata.»

Eesti tuulikutootja Eleon ja Sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus (SAIVTA) sõlmisid ühiste kavatsuste protokolli, et käivitada tuulikulabade tootmisüksus Jõhvi Logistika ja Äripargis. 

Tootmisüksust kavandava Eleoni juhi Oleg Sõnajala sõnul on ettevõte valmis tootmise püsti panema järgmiseks suveks, kuid see eeldaks uues elektrituruseaduses varasemaga sarnast tuuleenergia toetusskeemi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles