PPA kopterite remont ja hooldus läheb maksma ligi kaks miljonit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Agusta Westland AW139 helikopter Dubai lennundusnäitusel.
Agusta Westland AW139 helikopter Dubai lennundusnäitusel. Foto: ITAR-TASS / Scanpix.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) asub hankega otsima AgustaWestland AW139 remontijat ja hooldajat järgnevateks aastateks. Plaanide järgi võivad tööd maksta peaaegu kaks miljonit eurot.

«Praegu koostatakse hankedokumente ning need peaksid valmima aprilliks. Seejärel peab hanke kinnitama siseministeerium, misjärel kuulutatakse hange välja. Lepingu sõlmimise soovitav tähtaeg on 1. august," selgitas PPA pressiesindaja.  

AW139 kopterite avioonikakomponentide riigihanke puhul räägib PPA raamlepingu sõlmimise vajadusest, et tagada võimalike defektsete osade kõrvaldamine nii, et ei kannataks lennusalga võimekus. Leping sõlmitakse neljaks aastaks ning selle maksumus on kaks miljonit eurot.

«PPA kasutab AW139 koptereid eri otstarvetel: piiripatrullid, pääste- ja politseioperatsioonid, metsatulekahjude kustutustööd ja nii edasi. Lennunduses on karmid nõuded, mis on vajalikud lennumasinate töökindluse ja ohutuse tagamiseks. Teatud lennutundide täitudes on kopteritele ette nähtud hooldused ja osade vahetused. Aastate jooksul vahetakse praktiliselt kõik kopteri detailid uute vastu,» märkis PPA pressiesindaja.

Lennusalk teeb oma jõududega helikopteritele lihtsamaid hooldustöid. Suuremad ehk 1200 lennutunni järel tehtavad hooldustööd ostab PPA teenusena sisse. Hooldusi püütakse planeerida nii, et üks kopter oleks alati valmis lendama ning üldjuhul saab seda kolme kopteriga ka tagada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles