Kaitsetööstuse ettevõtted sõitsid USAsse koostööleppeid sõlmima

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsetööstuse liidu juhatuse esimees Kuldar Väärsi.
Kaitsetööstuse liidu juhatuse esimees Kuldar Väärsi. Foto: Toomas Tatar

Eesti kaitsetööstuse ettevõtete juhid sõitsid täna Ameerika Ühendriikidesse, et algaval nädalal tihendada koostööd sealse kaitsetööstusega.

Ringreisil on näiteks mehitamata roomiksõidukite arendaja Milrem, droonide ehitaja Threod Systems, superkondensaatoreid tootev Skeleton Technologies ja traadita piirijälgimise süsteemide tooja Defendec, teatas Eesti Kaitsetööstuse Liit.

Kaitsevaldkonnas tegutsevad Eesti ettevõtted on maailmas esirinnas tarkade tehnoloogiate valdkonnas, pakkudes nii nutikaid ideid kui ka oskusi ja kogemusi nende teostamiseks.

Kaitsetööstuse liidu juhatuse esimehe Kuldar Väärsi sõnul on Eesti ettevõtted kaitsetööstuse tarkade lahenduste valdkonnas rahvusvaheliselt hinnatud partnerid ning tootearenduse kõrval muutub järjest olulisemaks toodete ja teenuste ühine turustamine maailmas.

Peamiselt ekspordile orienteeritud Eesti kaitsetööstuse delegatsiooni programm kattub osaliselt samal ajal USAs töövisiidil viibiva peaminister Taavi Rõivase omaga.

Pühapäeval Bostonis algavad kohtumised jätkuvad järgnevatel päevadel pealinnas Washingtonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles