Laseriga helikopterit sihtinud mees astub kohtu ette (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helikopter. Foto on illustratiivne.
Helikopter. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Mullu mais leidis Ida-Virumaal aset vahejuhtum, kus meesterahvas sihtis laserseadmega helikopterit. Järgmisel nädalal astub mees kohtu ette.

Lugu on tähelepanuväärne seetõttu, et mitte kunagi varem pole prokuratuur menetlenud süüasja, mis käsitleb lennuohutusvastast rünnet. Keerulise termini taga on aga teod, mis võivad kaasa tuua kohutavaid tagajärgi. Nimelt klassifitseeritakse lennuohutusvastaseks ründeks lennuõnnetuse või lennuintsidendi ohu tekitamine, aga ka õhusõiduki tulistamine ning näiteks lennuki pardale ohtliku eseme viimine.

Riigiprokuratuur jäi kaasust kommenteerides napisõnaliseks, avaldades vaid, et tegemist on mullu mais aset leidnud vahejuhtumiga, kus Ida-Virumaal sihtis mees laserseadmega helikopterit. «Tegemist on esimese sellise paragrahvi järgi alustatud menetlusega,» lisas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Süüasja hakkab järgmisel nädalal arutama Viru maakohtu Narva kohtumaja. Süüdimõistmisel saab lennuohutusvastase ründe toimepanijat karistada kuni kümneaastase vangistusega.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles