Noorte kaklejate inimjaht Tallinna kesklinnas (16)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burgereid ostma tulnud röövlid läksid Viru tänava McDonald’sis järjekorras seisnutega tülli ning alustasid seejärel rahvast täis kiirsöögikohas kibekähku kaklust.
Burgereid ostma tulnud röövlid läksid Viru tänava McDonald’sis järjekorras seisnutega tülli ning alustasid seejärel rahvast täis kiirsöögikohas kibekähku kaklust. Foto: Kaader turvavideost

Samal päeval, mil avalikkus arutles Tartus väikelapse isa peksnud pättide üle, sai kohtus märkamatult karistuse kätte viimase aja küünilisim noortejõuk, kes peksis Tallinnas inimesi sageli puhtast seiklushimust.

7. märtsi hommikul oli üks Harju maakohtu saal täis puberteetikute kihistamist. Teema oli tõsine – seitsmele kohtualusele loeti ette karistused röövimiste ja peksmiste eest –, kuid erilist hirmu polnud põhjust tunda. Karistused mõisteti lühimenetluse korras, mis tähendas, et kolmandik arvatakse karistusajast kohe maha. Seetõttu oli süüpingis olnud 16–17-aastastel noorukitel lootus sealsamas kohtusaalis vabaneda.

Nii läkski: selsamal päeval, mil avalikkus lahkas emotsionaalselt Tartu kesklinnas toimunud peksmise tausta, pääsesid Tallinnas vabadusse Tartu pättidest mitu korda jõhkramad kaagid. Seitsmest kohtualusest nelja puhul piisas kohtu hinnangul eeluurimise all vahi all veedetud viiest kuni kaheksast kuust. Nad vabastati kohtusaalis.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles