Fotod: Järvamaal sai kahe auto kokkupõrkes viga viis inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel põrkasid täna õhtul kokku kaks sõiduautot (Ford ja Saab). Õnnetuses sai viga kokku viis inimest.

Liiklusõnnetus juhtus kella 18.35 ajal Järvamaal Paide vallas Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 72. kilomeetril. Esialgsetel andmetel kaotas 62-aastase Marika juhitud sõiduauto Saab 9-3 libedal teel juhitavuse, kaldus vastassuunavööndisse ja põrkas kokku vastu liikunud sõiduautoga Ford Scorpio, mida juhtis 72-aastane Ants.

Järvamaa haiglasse toimetati kokku viis inimest: Fordi juht ja Fordis kaasreisijana viibinud 63-aastane Mari, samuti Saabi juht ja selles kaasreisijatena viibinud 45-aastane Dmitri ning 62-aastane Natalia.

Politsei teatel olid mõlemad juhid kained ja omasid vastava kategooria juhtimisõigust. Teadaolevalt kasutati mõlemas sõidukis nõuetekohaselt turvavarustust.

Liiklus õnnetuspaigas oli häiritud. Maanteeameti teatel taastus Ussisoo teelõigul tavapärane liiklus kell 21.20.

Paide politseijaoskonna patrullitalituse juhi Halar Hallimäe sõnul tuleb liikluses olla valmis väga erinevateks teeoludeks ja turvavöö kinnitamine on üks olulisemaid tegevusi, mida silmas pidada.

«Suure tõenäosusega aitas mõlemas autos reisinud inimeste jaoks traagilisemad tagajärjed ära hoida fakt, et nad kasutasid nõuetekohaselt turvavarustust. Tuletan meelde, et turvavarustuse kasutamine on äärmiselt oluline. Ilmastikuolud on heitlikud ja see mõjutab väga kiiresti ning oluliselt ka teeolusid. Sõidukijuhtidel tuleb ka samal maanteel liikudes olla valmis väga erinevateks teeoludeks ja arvestada, et piirkiirus on mõeldud vaid ideaalsetes teeoludes sõitmiseks,» manitses Hallimäe sõidukijuhte ettevaatlikkusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles