Jaanus Karilaid kandideerib Keskfraktsiooni esimeheks (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Karilaid.
Jaanus Karilaid. Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid teatas, et ta kandideerib riigikogu keskfraktsiooni esimeheks.

«Tegin positiivse otsuse kandideerimaks riigikogu keskfraktsiooni esimehe kohale, sest paljud riigikogu kolleegid on selleks andnud oma toetuse,» teatas Karilaid BNS-ile.

«Kui mulle usaldatakse fraktsiooni juhi roll, soovin hoida 27 liikmelist fraktsiooni ühtse ja tõhusa meeskonnana. Iga keskfraktsiooni liige on suure väärtusega isiksus, keda tuleb edasises meeskonnatöös kõrgelt hinnata,» teatas Karilaid. Samas teatas ta, et erakonna liikmed peavad oma esinemistes austama Kongressi ja juhatuse otsuseid.

«Edgar Savisaarele vastandumine on läbi aastate olnud kergem ja hõlpsam tee saavutamaks kiiret poliitilist kapitali. See aga ainult tugevdab paremerakondade võimu. Vihakeele süvendamine poliitiliste konkurentide rõõmuks on lühinägelik ja vastutustundetu,» teatas Karilaid.

«Pean vajalikuks taastada võimalikult kiiresti erakonnasisene töörahu, eelkõige tuleb keskenduda ideoloogilisele võitlusele tänase valitsuse väärsammude vastu ning kandvad sillad tuleb luua kõigi erakonna tööorganite vahel. Fraktsiooni juhtkonna ülesanne on kukutada tänane reformierakondlik valitsus ja pakkuda Eestile keskerakondlikuma programmiga Valitsust, mis tähendaks suuri muudatusi eelkõige maksupoliitikas, regionaalpoliitikas ja õiglasemas palgapoliitikas,» teatas Karilaid.

Praegu on riigikogu erakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles