IRL esitab riigikogu aseesimeheks taas Seedri

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder.
Helir-Valdor Seeder. Foto: Liis Treimann

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsioon otsustas täna, et esitab riigikogu juhatuse valimistel aseesimehe kandidaadiks taas Helir-Valdor Seedri.

IRLi fraktsiooni esimehe Priit Sibula sõnul on Seeder oma senises aseesimehe töös näidanud tasakaalukust, põhimõttekindlust ja diplomaatilist võimekust, mis teevad temast väärika ja tugeva kandidaadi, teatas erakonna pressiesindaja.

Seeder pidas oluliseks leida riigikogus rohkem Eesti rahvuslikke huve silmas pidavat konsensust, samuti on tema hinnangul reformide vastuvõtmise kõrval tähtis tugevdada parlamendi kaasavat rolli.

Riigikogu esimehe ja kahe aseesimehe valimised toimuvad neljapäeval. Uue juhatuse volitused kestavad ühe aasta.

Mullustel võimukõnelustel saavutatud kokkulepe annab riigikogu esimehe koha Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale, mis toetab senise esimehe Eiki Nestori jätkamist. Esimese aseesimehe koha saab IRL ning teise aseesimehe koha opositsioon.

Praegu esindab riigikogu juhatuses opositsiooni keskerakondlane Jüri Ratas, kes tõenäoliselt esitatakse neljapäeval ka uuesti aseesimehe kandidaadiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles