Eesti saadikuid europarlamendi parimate hulka ei valitud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Tairo Lutter

Euroopa Liidu poliitikaid kajastava ajakirja The Parliament Magazine korraldatud 20 väljapaistvama Euroopa Parlamendi saadiku valimisel ükski Eestist pärit saadik auhinnasaajate hulka ei jõudnud.

The Parliament Magazine nomineeris küll Kaja Kallase ja Urmas Paeti 2016. aasta saadiku auhinnale vastavalt info- ja kommunikatsioonitehnoloogia valdkonnas ning kaubanduse ja siseturu valdkonnas.  

Üldse oli auhindamise valdkondi 20: põllumajandus, loomade tervishoid, hea juhtimistava, arengu, digitaalteemade, majandus- ja rahandusteemade, tööhõive ja sotsiaalküsimuste, energia, keskkond, välispoliitika, tervishoid, infotehnoloogia poliitika, õigussüsteem ja kodanikuvabadused, regionaalpoliitika, teadus- ja arendusteemad, sport ja füüsiline aktiivsus, turism, kaubandus ja siseturg, transport ning muu väljapaistev saavutus.  

Kallase valdkonnas võitis Saksamaalt valitud Euroopa Rahvapartei fraktsiooni (EPP) saadik Angelika Niebler. Kategoorias, milles Paet kandideeris, võitis kunagine Euroopa Komisjoni volinik, Luksemburgist pärit EPP saadik Vivianne Reding.

The Parliament Magazine´i auhindade jagamisel said hääletada ainult Euroopa Parlamendi saadikud.

Võitjad selgusid eelmise nädala lõpul peetud auhinnatseremoonial.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles